Bedrijfsinfo /

Geschiedenis

In 1977 is Ruto Frozen Fishfood VOF opgericht in Rotterdam, Nederland. Dit was een "spin off" van Ruinemans Aquarium welke op dat moment all 22 jaar bestond. Aanvankelijk starte Dhr. Peter van Tongeren samen met een relatie uit de aquarium hobby Dhr. Ruis, Aldus ontstond RUis en van TOngeren. De vraag nam gestaag toe en zij begonnen leveringen aan viskwekerijen zoals Ruinemans and Ruysbroek waardoor ook extra mankracht nodig bleek.

In 1987, nam Dhr. Peter van Tongeren de zaak volledig in eigen hand en noemde deze Ruto Frozen FishFood BV. Hij verhuisde naar een groter gebouw in Zevenhuizen en groeide naar een volgend niveau. Hij realiseerde zich dat machinale productie noodzakelijk was en investeerde in machines welke deels door hemzelf bedacht werden. Zo kon het werk sneller en beter worden uitgevoerd.

In 1989, voegde Danny van Tongeren zich bij het bedrijf en hielp zijn vader dit verder uit te bouwen. Samen brachten ze Ruto Frozenfishfood verdere ontwikkeling. Het bedrijf bleef doorgaan met ontwikkelen van nieuwe productiemethoden alsmede nieuwe producten en verbetering van bestaande producten.

In 2013, nam Ruinemans Aquarium Ruto Frozen Fishfood BV terug onder zijn vleugels. Hiermee bereikte men een reductie in kosten voor mankracht en logistiek. Tevens werd de totale verkoopcapaciteit aangewend hetgeen leidde een efficient geheel. Ruinemans blijft streven naar hoge kwaliteits producten zowel voor individuele voeding dan wel formule voeding met een gebalanceerde variëteit. Alle voeding wordt zorgvuldig uitgetest en doorontwikkeld tussen de miljoenen vissen op voorraad in de facilteiten van Ruinemans Aquarium.